reklama

Soukup už v upoutávce lákal diváky na to, že se opět bude věnovat tématu Česká televize, kterou označil za „nejbizarnější instituci“, alespoň z pohledu daňového poplatníka. „Tak, jak jsem sliboval, začneme postupně uveřejňovat šokující informace a dokumenty ze zákulisí této instituce. Čeho všeho je schopen člen rady České televize v touze o jakoukoliv funkci v ČT? Komu všemu je schopen lízat boty a podlézat?“ hlásal Soukup.

Soukup ve svém pořadu tvrdil, že nechce zrušit ČT ani koncesionářské poplatky. Rád by ale prý věděl, kolik berou někteří pracovníci ČT – například novináři Václav Moravec a Marek Wollner. Řediteli ČT pak vyčítal, že je slabý ředitel, který nedokáže vést své podřízené a novináře a jít jim příkladem.

Kromě něj se ale tvrdě pustil do člena rady ČT Zdeňka Šarapatky. Ten si to ale nenechal líbit a Soukupovi to na facebooku vrátil. „Lokalitu zasáhla 21. 3. znovu masivní vzteklina! Původcem je podle veterinární správy hradní ratlík, utržený ze řetězu Lumbeho vily. Slyší na jméno „Soukup“, aportuje jen na pokyny v azbuce. Štěká po vzoru pekingského palácové psíka. Nakažený kus nemá rodokmen. Jeho charakteristickým znakem jsou nutkavé kopulační pohyby, uvyklé na diabetickou nohu. Odchyt lze provést jen zkušeným kynologem obecního úřadu!“ vysmál se šéfovi TV Barrandov Šarapatka.

Tím se ale jen rozehříval. „V Soukupově boudě byly místním šetřením nalezeny vzorky cizích exkrementů, kterými zanášel přilehlé okolí. Infekční materiál obsahoval stopy becherovky, stoličné a japonského saké. V boudě byly dále nalezeny usliněné fotografie s autoportrétem JS a rozžvýkaný přijímač rádia Jerevan, sesterské stanice TV Barrandov. Dochovaná nahrávka obsahuje aktuální záznam včerejšího pořadu Kauzy JS,“ píše Šarapatka na sociálních sítích.

Zdeněk Šarapatka se podle Soukupa chtěl přisát na pokladničku ČT přes svůj projekt pořadu. A využil prý „tlačenku hejtmana Michala Haška“, což Soukup dokazoval e-mailem. „Pravdou sice je, že před šesti lety Zdeněk Šarapatka napsal Haškovi e-mail. Nebyl ale v té době zdaleka v Radě ČT a napsal jej na výslovné naléhání poslance Haška, jenž mu po jednom z natáčení politické debaty na privátní TV, kterou Šarapatka moderoval, sám nabízel schůzku s ředitelem České televize! Nešlo přitom o "cecík“ ČT, ale o potvrzení zájmu o schůzku s ředitelem ČT kvůli autorskému námětu nového pořadu, jenž měl dát občanům nahlédnout do privátu českých elit včetně politiků - po vzoru formátu BBC a vyspělých demokracií, kde je privátní život jejich výkladní skříní. Mj.: 83 úspěšných dílů pořadu natočil Šarapatka předtím v televizi Public (s ministry, premiéry, prezidentem, první dámou, poslanci, lékaři, vědci, atd). Pořad v ČT měl divákovi zprostředkovat ještě další pohled na ně vedle politických formátů ČT. Námět byl předtím řádně odeslán tehdejší ředitelce vývoje nových formátů ČT. Barrandovské vytí do tmy,“ okomentoval Soukupovu výtku radní ČT

Šarapatka je podle Soukupa podivné stvoření, který nemá žádné odborné přednosti ani rovný charakter. „Já jsem ochotný chápat, že člověk nemusí mít rád prezidenta Miloše Zemana a premiéra Andreje Babiše. Ale slovník, který vůči nim volí Zdeněk Šarapatka, mi přijde, že je za hranou toho, čemu se říká elementární lidská slušnost,“ kritizoval ho Soukup. Připomněl například, že Šarapatka Zemana nazval „ruským kolaborantem“ či „nebožákem“ a že „mysl muže, který tak rád oslňoval intelektem, teď bloudí hřbitovem buněk v prezidentské lebce“. O Babišovi pak šarapatka řekl, že je „prominentní syn z papalášské rodiny, kde partajní knížka slovenské komunistické strany vážila víc, než křestní list“. „Tady barrandovská pobočka Jerevanu nelže. Pravdu nevymočíš!“ potvrdil Šarapatka na sociálních sítích, že tato slova opravdu pronesl.

Soukup poukázal na to, že Šarapatka a Zeman spolu kdysi spolupracovali. „Prezident Zeman vyhodil Šarapatku ze svého týmu pro absolutní neschopnost,“ tvrdil moderátor. „Pravdou sice je, že je Zeman- bohužel-prezidentem. Šarapatku ale nevyhodil, naopak: ten sám podal výpověď s písemným odůvodněním o Zemanově odporném charakteru a ještě odpornějších praktikách viz. kauza Olovo ad,“ uvádí věci na pravou míru radní. Svá slova dokládá dopisem z roku 2000, kterým podal výpověď.

Podle Soukupa Šarapatka ani nezná Ústavu, protože podal trestní oznámení na prezidenta Zemana. „I malé dítě ví, že na prezidenta republiky trestní oznámení podat nelze, protože požívá absolutní imunity,“ zdůraznil moderátor. I tato jeho slova ale musel Šarapatka poupravit. „Pravdou sice je, že Zdeněk Šarapatka je stvoření a je členem Rady ČT, ale Ústavu zná lépe, než lidový mudrlant z Barrandova: na Zemana nepodal trestní oznámení, podal civilní žalobu na Kancelář prezidenta ČR resp. na stát za lživé výroky Zemana v TV Barrandov,“ vrátil mu úder radní.

„Šarapatka je zamindrákovaný člověk, který se umí jen tupě mstít,“ nebral si servítky Soukup, který posle svých slov očekává, že na něj po odvysílání podá trestní oznámení.