reklama

Nejvíce lidí lyžovalo o víkendu v hlavních krkonošských areálech. Do pěti středisek SkiResortu Černá hora - Pec pod Sněžkou přijelo lyžovat víc než 20.000 lidí. "Panovalo převážně slunečné počasí. Na sjezdových tratích je stále od 40 do 100 centimetrů sněhu," řekla  Zina Plchová ze SkiResortu Černá hora - Pec. "Lyžovat se tam bude až do 8. dubna. Na víkend se pro lyžaře otevře i areál na Černé hoře," dodala.

V plném provozu bylo o velikonočním víkendu i největší krkonošské středisko Špindlerův Mlýn. I tam lyžovaly tisíce lidí. Po Velikonocích přestane jezdit strana Medvědín, Horní Mísečky. V provozu zůstane Hromovka, Svatý Petr a vlek Stoh. "Na této straně bude v provozu většina sjezdovek. V tomto rozsahu chceme jezdit určitě o víkendu 7. a 8. dubna. Pokud to počasí dovolí, rádi bychom lyžovali ještě o víkendu 14. a 15. dubna. To se ale rozhodne v příštích dnech," uvedl René Hroneš ze špindlerovského skicentra.

V Libereckém kraji se bude lyžovat v krkonošském areálu v Harrachově, zřejmě na víkend se rozjedou vleky v Černé Říčce v Desné v Jizerských horách. Sněhu je v horských střediscích dost, lidí ale ubývá a držet provoz by bylo příliš drahé.

Provoz ukončil i skiareál Lipno v jižních Čechách. Potřebují totiž před letní sezonou provést pravidelnou údržbu lanovky a výrazně se snížila i poptávka po lyžování.

S lyžaři se rozloučily i poslední areály na šumavském Železnorudsku, a to Špičák, Nad Nádražím, Belveder a Alpalouka. Všechny si skončenou sezonu pochvalují. Do 9. dubna zůstane v provozu nedaleký bavorský Velký Javor.

Ve Zlínském kraji nekončí středisko Stupava na Uherskohradišťsku. Přes prodloužený víkend tam jely tři vleky a připravené byly tři sjezdovky, na kterých leží od 20 do 95 centimetrů sněhu. "Pojedeme každý den, určitě do příštího víkendu, ale možná i déle," řekl provozovatel Lubomír Orel. Naopak v Beskydech dnešním dnem lyžařská sezona skončila.