reklama

Například v Praze demonstranti zaplnili celou střední část Václavského náměstí. „Nechci Bureše ani Prasedenta" hlásal jeden z transparentů. V Karlových Varech desítky lidí podepisovaly petici proti krokům vlády v demisi a prezidenta Miloše Zemana.

Ovčáček situaci sledoval a komentoval ji na twitteru. „Mainstreamová média dělají celý den masivní reklamu večerním manifestacím proti panu prezidentovi a panu premiérovi. Burcují k účasti a snaží se vyvolat dojem masovosti. Přes tuto masáž účast hodně hluboko pod mediálním očekáváním. Je to jen další debakl,“ myslí si Ovčáček. 

„Čísla pro dnešní večer: 2 853 390, 1 150 113,“ uvedl mluvčí s odkazem na počet hlasů, které získal v prezidentských volbách Miloš Zeman a hlady, které Češi odevzdali hnutí ANO ve volbách sněmovních.

Ač mělo jít o nepolitickou akci, v davu se objevily znaky politických stran jako například TOP 09 nebo Pirátů. Také mezi demonstranty se objevila řada známých tváří. „Klasika! Manifestace v Plzni: svolavatel O. Ženíšek z TOP 09. Manifestace v Č. Budějovicích: svolavatel šéf místní TOP 09 T. Trantina,“ rýpnul si hradní mluvčí. „Nechápu, proč novináři schůzkám stranických buněk TOP 09 říkají demonstrace."

Po asi hodinovém pražském protestu se asi dvě stovky převážně mladých demonstrantů přesunuly k Pražskému hradu. Po chvíli skandování svůj protest na Hradčanském náměstí ukončili; vstup do areálu Hradu hlídala policie „Milion chvilek nenávisti skončil, jak už je tradicí u akcí tohoto typu, děláním ostudy před Pražským hradem,“ kritizoval je Ovčáček.

„Hezká tečka za dnešním Milionem chvilek nenávisti. TOP 09 chválí TOP 09 za organizaci manifestací,“ rýpnul si Ovčáček do místopředsedy TOP 09 Marka Ženíška, který na sociálních sítích poděkoval svému bratrovi za svolání jednoho z protestů. „Děkuji bratrovi @ZenisekO, že to v Plzni svolal! I těm dalším v jiných městech. A @PREZIDENTmluvci děkuji, že to takto všechno sleduje a dává nám vědět. Doufám tedy, že na tu příští dorazí také,“ uvedl Marek Ženíšek na twitteru.

Demonstrace v Praze se zúčastnil také neúspěšný prezidentský kandidát Jiří Drahoš. „Je úžasné, kolika lidem není lhostejná politická situace v naší zemi a neváhají svůj názor veřejně vyjádřit. Celé situaci se však dalo předejít: stačilo, aby prezident nepověřil sestavením vlády trestně stíhaného člověka. Kdyby aspoň platilo, že chybami se člověk učí...“ uvedl na sociálních sítích.

I jeho slova Ovčáček okomentoval. „Roztomilé. I Jirka Pospíšil dnes manifestoval. Bylo to takové setkání neúspěšných politiků se zbytkem příznivců,“ tvrdí mluvčí.