Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trapný Stropnický. Pochybuje někdo, že je to hlupák? Jeho vystoupení je jako facka do tváře, prskají komunisté

Martin Stropnický
Martin Stropnický
Foto: Michal Kalášek, EuroZprávy.cz

Praha - Komunisté se velmi ostře pustili do ministra zahraničí Martina Stropnického. Vyčítají mu to, jak reagoval na útok spojenců na Sýrii. Podle poslance KSČM Zdeňka Ondráčka je šéf české diplomacie hlupák.

Stropnický po útoku uvedl, že česká diplomacie vnímá noční útok USA, Británie a Francie v Sýrii jako jasný vzkaz těm, kdo by chtěli pokračovat v chemických útocích. Kdyby mezinárodní společenství čekalo se zásahem v Sýrii na mandát RB OSN, stalo by se pasivním svědkem až spolupachatelem chemických útoků, upozornil.

Stropnický řekl, že americká strana Česko o útoku informovala, neupřesnil, zda se to stalo ještě před zásahem, nebo až v jeho průběhu.

Jeho slova pořádně vytočila poslance KSČM Zdeňka Ondráčka. „Ještě někdo pochybuje, že je ministr Stropnický hlupák? U mě tímto svým prohlášením povýšil svoji hloupost na druhou. Věřte, že jsem se musel hodně krotit, abych napsal jen toto. S takovým člověkem žádná vláda moji důvěru nikdy nedostane!“ vzkázal naštvaný politik.

Hodně kritický je také jeho stranický kolega a europoslanec Jaromír Kohlíček. „Syrské jednotky dosáhly významných úspěchů na různých místech. Hlavně definitivně zlikvidovaly enklávu nazývanou Gúta nedaleko od Damašku. I v době mé návštěvy (na fotografii s Basadem Asadem na jaře 2017) v hlavním městě z tohoto prostoru v noci byl veden noční přepad. Opět se našla laboratoř a skupina expertů nemohla v době útoku jet na místo kde byly údajně chemické látky použity,“ shrnuje europoslanec.

Také on se pustil do českého ministra zahraničí. „Trapné vystoupení ministra Stropnického a dalších členů vlády jsou fackou do tváře každého myslícího člověka. Jsem zvědav, jaká další hloupá provokace bude následovat. Pozice T. Mayové je totiž ve Velké Británii stále vratká a "rozhodná" akce je šancí na zlepšení jejího obrazu před veřejností Spojeného Království. Životy kohokoliv při těchto akcích nehrají žádnou roli,“ tvrdí Kohlíček.

Témata:  Martin Stropnický Zdeněk Ondráček KSČM

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy