Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pátrání po starostovi Rapotína má tragický konec, policisté našli jeho tělo

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Šumperk - Pátrání po pohřešovaném 66letém starostovi Rapotína Pavlu Žerníčkovi skončilo tragicky. Muž byl nezvěstný od pondělí minulého týdne, v neděli ho nalezli policisté bez známek života na Rýmařovsku.

Muž měl delší dobu zdravotní problémy, kvůli kterým nemohl vykonávat funkci starosty. Nezvěstný byl od začátku minulého týdne, kdy odjel ze svého trvalého bydliště v osobním autě a od té doby o sobě nepodal zprávu a nebylo možné se s ním spojit. S žádostí o pomoc při pátrání se policisté obrátili na veřejnost ve středu.

"Muž byl v neděli v odpoledních hodinách nalezen bez známek života v katastru obce Horní Město na Rýmařovsku. V blízkém okolí policisté nalezli také hledané vozidlo. Veškeré okolnosti úmrtí osoby nyní prověřují kriminalisté územního odboru policie Bruntál," uvedla šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Podle bruntálské policejní mluvčí Pavly Jirouškové byla nařízena soudní pitva. 

Témata:  pohřešované osoby Olomoucký kraj Policie ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy