reklama

Místo v čele komise pro kontrolu GIBS se uvolnilo potom, co na ně rezignoval začátkem března Zdeněk Ondráček (KSČM). Poslanci dali Maškovi v tajné volbě přednost před Zuzanou Majerovou Zahradníkovou (ODS) a Mikulášem Ferjenčíkem (Piráti). Řada poslanců ale poukazuje na to, že tento post by měl zastávat někdo z opozice.

„Komunista Ondráček nemusel být každému sympatický, ale není pochyb o tom, že na šéfa komise pro kontrolu GIBS se dobře hodil. Nezávislý, nespojený s žádnou mocenskou skupinou a k tomu ještě rozuměl policejní práci,“ myslí si Hampl, který je známý mimo jiné jako protiislámský a protiimigrační aktivista.

Za současnou situaci ale podle něj může sama opozice. „Jenže pro pitomce z Kalouskova bloku (ODS - TOP - STAN - KDU) nebyl dost dobrý. Povykovali na náměstích a tak dlouho dělali problémy, až ho z té funkce vyštípali. Dopadlo to tak, jak to dopadnout muselo. Nastoupil tam Babišův člověk a Babiš tak ovládá téměř veškeré bezpečnostní složky,“ zdůrazňuje sociolog.

I proto podle něj teď nemají právo si stěžovat. „Bravo, ODS! Bravo, top! Bravo, starostové! Bravo, stane! Až zase budou ti blbečkové varovat před tzv. totalitou (pokrytec Kupka z ODS s tím už začal), vzpomeňte si, kdo tu situaci zařídil,“ vzkázal Hampl.