Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Asi 20 lidí se nadýchalo v Děčíně jedovatého fenolu, dva jsou v kritickém stavu

Hasiči
Hasiči
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Děčín - Dva lidi v kritickém stavu odvezla dnes záchranka po úniku jedovaté látky fenol z cisterny nákladního auta v Děčíně. Celkem se zranilo asi 20 lidí, většinou se jedná o poleptání látkou nebo nadýchání. ČTK to řekl mluvčí krajské záchranky Prokop Voleník.

Ve čtvrti Boletice zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému. Neštěstí se odehrálo v areálu firmy Chemotex, která podniká v oblasti průmyslové chemie a kosmetiky a drogerie.

"Zraněné jsme rozvezli do nemocnic v Děčíně, Litoměřicích, České Lípě a Ústí nad Labem," uvedl Voleník. Jednu osobu transportoval vrtulník do ústeckého traumacentra. Všichni zranění jsou dospělé osoby.

Děčínští hasiči vyjeli na místo v 7:43. "Zatím nevíme, co se stalo, čekáme až nás na místo pustí," řekl ČTK ředitel Chemotexu Josef Urbánek. Zranění jsou podle něj hlavně zaměstnanci firmy, řidič nákladního automobilu je externí pracovník. Fenol společnost využívá při výrobě chemických specialit. Aktuálně celá výroba podle ředitele stojí. V Chemotexu pracuje zhruba 90 lidí.

Témata:  chemikálie otrava hasiči

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 18:59

Kongresman Mike Turner očekává, že Sněmovna reprezentantů USA tento týden schválí pomoc Ukrajině

Republikánský kongresman a předseda sněmovního výboru pro zpravodajství Mike Turner očekává, že Sněmovna reprezentantů amerického Kongresu tento týden podpoří návrh zákona o vojenské pomoci Ukrajině a Izraeli. Turner to řekl v rozhovoru pro televizní stanici NBC News.

Zdroj: Kateřina Skálová

Další zprávy