Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U Ostravy hoří tříděný odpad, na místě je několik jednotek hasičů

hasiči
hasiči
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Vratimov - Požár tříděného odpadu v areálu firmy FCC ČR ve Vratimově u Ostravy, který vypukl v pátek v podvečer, stále zaměstnává profesionální i dobrovolné hasiče. Na místě jich zasahuje zhruba stovka. V noci byly do areálu přivezeny dva kolové nakladače, které zbytky hořících balíků postupně vyvážejí na volnou plochu a hasiči je dohašují vodou nebo pěnou. ČTK to dnes řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Požár se dosud obešel bez zranění. Předběžná škoda je odhadována nejméně na půl milionu korun. Příčina vzniku požáru je v šetření. Odpad v podobě papíru, lepenky, plastů a dalších materiálů je lisovaný do balíků o velikosti metr krát metr krát metr.

"Byly podle druhu uskladněny v řadách těsně vedle sebe na venkovní ploše areálu do výšky čtyř metrů, hoří na ploše asi 100 krát 40 metrů. Na další část balíků se oheň nerozšířil. Hasičům se je podařilo prolít vodou a zaměstnanci areálu je vozíky převáželi na bezpečné místo," vysvětlil mluvčí.

Upřesnil, že na místě je stovka hasičů a 26 vozidel, včetně mobilního operačního střediska hasičů. Z místa už v pátek musely být evakuovány téměř čtyři desítky zaměstnanců.

Témata:  Ostrava skládka hasiči požáry

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy