Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dívky chodily za školu, rodiče jsou podezřelí z trestného činu

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Ostrava - Z trestného činu ohrožování výchovy dítěte podezírají policisté devětačtyřicetiletou ženu a pak také rodičovský pár z Ostravy. V prvním případě školačka zameškala 150 hodin, v druhém případě více než 120. ČTK to dnes řekla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Žákyně sedmé třídy bez řádné omluvy nenavštěvovala školu už od září. "Své dceři tak žena mohla vytvářet podmínky pro vznik nežádoucích návyků a sklonů k vedení zahálčivého způsobu života," uvedla Holčáková.

Žena přitom za ohrožování výchovy dítěte byla již dříve odsouzena. "Byl jí uložen trest odnětí svobody s podmíněným odkladem na zkušební dobu," uvedla mluvčí. Ženě tak nyní hrozí až pětileté vězení.

Ve druhém případu se jednalo o žákyni druhé třídy. V prvních pěti měsících chyběla ve škole bez řádné omluvy přes 120 hodin.

Témata:  krimi Ostrava Policie ČR školství

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy