Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vichřice shodila na malého chlapec strom

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Ostrava - Dvacetimetrová lípa spadla dnes zhruba ve 13:00 v Bohumíně na Karvinsku na třináctiletého chlapce a zaparkované auto. Chlapec má zřejmě zlomenou nohu. Moravskoslezští hasiči už měli kvůli událostem souvisejícím se silným větrem dvě desítky výjezdů. ČTK to sdělil mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Zpod spadlého stromu hasiči nemuseli chlapce vyprošťovat. "Asistovali týmu zdravotnické záchranné služby při jeho uložení a transportu do vrtulníku. Pak lípu opatrně pořezali," uvedl Kůdela.

Výjezdy kvůli větru se podle něj týkají nejčastěji spadlých stromů. Kromě Bruntálska už tak dnes hasiči vyjížděli ve všech okresech kraje. Kvůli silnému větru varují před rozděláváním vater a ohňů, spojeným se zvykem pálení čarodějnic.

"Tam, kde je zapalování vater a ohňů spojeno s předem připraveným programem, respektive i se vstupným, žádáme o dodržování maximální opatrnosti. Silný poryv větru může odnést hořící kusy z ohniště desítky metrů daleko a zapálit dům, auto, stromy, popálit účastníky akce i náhodné kolemjdoucí," upozornil Kůdela. Není podle něj od věci, aby zvláště pořadatelé velkých akcí předem povolali požární hlídku z řad místních dobrovolných hasičů i s cisternou a také měli připraveny kbelíky s vodou či pískem.

Témata:  stromy hasiči lesy příroda

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy