Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš neplní docházku na interpelacích. TOP 09 volá po zlepšení

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Poslanci opozičního klubu TOP 09 a Starostové budou na dnešní schůzi Sněmovny chtít probrat účast ministrů na interpelacích a chystají návrh změny jednacího řádu dolní parlamentní komory. Nelíbí se jim, že někteří ministři odpovídat na dotazy poslanců nechodí. Například vicepremiér Andrej Babiš (ANO), uvedla místopředsedkyně STAN a poslankyně Věra Kovářová. Vycházela z analýzy, kterou nedávno probrala vláda.

"Docházka premiéra je relativně dobrá, problémem je vicepremiér Andrej Babiš. Bohužel takových případů je více," konstatovala Kovářová. Podotkla, že ačkoli statistiku, kterou nechal vypracovat předseda vlády Bohuslav Sobotka, projednal kabinet, situace se od té doby nezlepšila.

Babiš má spolu s šéfem vnitra Milanem Chovancem a zdravotnictví Svatoplukem Němečkem (oba ČSSD) nejhorší docházku. Sobotka k tomu nedávno novinářům řekl, že polemizování s názory opozice a účast ve Sněmovně patří k práci ministrů, byť se jim to třeba nelíbí.

Babiš tvrdí, že na interpelace odpovídá písemně. Zdůvodnil to tím, že "interpelace někteří opoziční poslanci využívají k osobním útokům, interpelace opakují, i když dostali odpověď, a tím se (interpelace) občas mění na buzerace". Navíc se prý často stává, že se více opozičních poslanců dotazuje na to samé.

 

Témata:  TOP 09 Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky Andrej Babiš

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy