Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Janu Novotnou uctí pamětní mince

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: omnimedia.cz

Praha - Po Martině Navrátilové a Janu Kodešovi má pamětní minci také další vítězka wimbledonské dvouhry Jana Novotná. V Jablonci nad Nisou minci s portrétem slavné české tenistky vyrazil její kamarád a spoluhráč Cyril Suk a dnes byla představena v Praze. Česká mincovna ještě letos vydá mince na počest dalších wimbledonských vítězů Jaroslava Drobného a Petry Kvitové.

Zlaté mince ze série České tenisové legendy představili Navrátilová, Kodeš a rodiče Novotné. "Je to velká úcta, hrozně si toho vážím a také smutné, protože tady Jana není," uvedla Navrátilová. Novotná, která Wimbledon vyhrála v roce 1998, loni zemřela v 49 letech na rakovinu.

Autorem mince se opět stal Martin Dašek. Na reverzní stranu umístil portrét Novotné, držící triumfálně wimbledonskou trofej. Zlatá mince stojí 11.450 korun, stříbrnou variantu lze koupit za 1450 korun.

Témata:  mince tenis sportovci Jana Novotná

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy