Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Služby České pošty se po požáru dočkaly obnovy

Česká pošta
Česká pošta
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Praha - Česká pošta po sobotním požáru datového centra v pražské Olšanské ulici obnovila v brzkých ranních hodinách funkčnost on-line služeb na všech pobočkách i na webových stránkách. V současné době je pouze nedostupná aplikace Pohlednice Online. ČTK to dnes ráno řekl mluvčí pošty Matyáš Vitík.

Od pondělí by již služby podle něho měly fungovat bez problémů. "My to budeme dnes ještě testovat, protože tím, že je otevřeno jenom několik desítek poboček, tak ten provoz není tak silný, tak abychom na ten pondělní nápor byli připraveni," dodal Vitík.

Kvůli sobotnímu dopolednímu požáru datového centra v pražské Olšanské ulici České poště nefungovaly on-line služby a webové stránky. Otevřena byla hlavní pošta v Jindřišské ulici v Praze a pobočky v obchodních centrech. Škodu podle hasičů vyšetřovatel předběžně odhadl na 300.000 Kč.

Státní podnik Česká pošta spravuje 3200 poboček, což představuje jednu z nejhustších sítí v Evropě. Podnik zaměstnává zhruba 30.000 zaměstnanců a v roce 2017 mu klesl zisk o polovinu na 110 milionů korun.

Témata:  Česká pošta ekonomika internet požáry

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy