Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragická nehoda: Tramvaj srazila v centru Prahy dva chodce, zemřeli na místě

Tramvaje v Praze, ilustrační fotografie
Tramvaje v Praze, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Na náměstí I.P.Pavlova v centru Prahy srazila dnes po 10:00 tramvaj dva chodce. Stav obou zraněných je vážný, záchranná služba je resuscituje po zástavě srdce. ČTK to řekla mluvčí záchranné služby Jana Poštová. Tramvaje od metra na I.P.Pavlova směrem ke Karlovu náměstí nejezdí, linky 6, 16 a 22 jedou odklonem, uvedl dopravní podnik na twitteru. Provoz aut po magistrále není podle policie narušen.

Podle Poštové přijala záchranná služba oznámení kolem 10:15 a první posádka byla na místě za tři minuty. U nehody nyní zasahují dvě lékařské posádky. Podle mluvčího pražské policie Tomáše Hulana byla jedna osoba zaklíněna pod tramvají a další je vážně zraněná. Nehoda nezasahuje do Sokolské ulice, která je frekventovanou částí pražské magistrály a po které jedou auta z centra směrem na Nuselský most.

Tramvajová zastávka Štěpánská a Karlovo náměstí není kvůli neprůjezdnosti místa dopravní nehody v provozu. Linka 22 a 16 je vedena obousměrně přes Botanickou zahradu, Otakarovu, Náměstí Bratří Synků a Bruselskou na I.P.Pavlova. Linka 6 jede také přes Otakarovu, kde pak navazuje na svou původní trasu, vyplývá z údajů na webu.

Témata:  nehody tramvají Praha neštěstí

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy