reklama

Stejnou sumou by se měl na organizaci turnaje podílet Moravskoslezský kraj, menší částkou by mělo přispět druhé pořadatelské město Třinec. Novinářům to dnes řekl primátor Ostravy Tomáš Macura (ANO).

V krajské metropoli se v příštím roce vedle sledovaného juniorského MS v hokeji bude v květnu konat také světový šampionát ve sledge hokeji. "Máme na rozdíl od mnoha jiných měst vybudovanou kvalitní sportovní infrastrukturu. Myslím, že jsme mnohokrát osvědčili schopnost tyto velké akce pořádat bez potíží. Kromě toho naši diváci o ty soutěže mají zájem," uvedl Macura.

Náklady na pořádání MSJ jsou podle primátora zhruba poloviční oproti seniorskému světovému šampionátu v roce 2015, který se konal v Praze a Ostravě. Na turnaj ve sledge hokeji pak chtějí město i kraj podle Macury shodně přispět po sedmi milionech korun. V Ostravě by se mělo představit osm týmů.

"My se obecně snažíme u všech sportovních akcí, aby to bylo tak, že mají nějaký přesah do města. V případě šampionátu v para sledge hokeji bychom rádi podporu města spojili i s tím, aby tady byly vytvořeny podmínky pro vznik vlastního týmu para sledge hokejistů pod křídly HC Vítkovice," řekl Macura.