Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policista si půjčil statisíce a nevrátil je, podváděl ženy přes internet

Policie ČR při zásahu na manifestaci na podporu uprchlíků, která se uskutečnila 26. června na Moravském náměstí v Brně. Kam ve stejný den svolali protest i radikálové z Dělnické mládeže. (26. června 2015)
Policie ČR při zásahu na manifestaci na podporu uprchlíků, která se uskutečnila 26. června na Moravském náměstí v Brně. Kam ve stejný den svolali protest i radikálové z Dělnické mládeže. (26. června 2015)
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) obvinila pětatřicetiletého policistu z Prahy kvůli úvěrovým podvodům. Vypůjčil si postupně statisíce korun u finančních institucí a mladých žen, peníze utrácel za sportovní sázky a hry a nevracel je. Inspekce předpokládá, že podvedených žen mohlo být více. Případ zveřejnila, aby se další z nich mohly přihlásit. Na webu GIBS to dnes uvedl její mluvčí Ivo Mitáček.

"Příslušníkům GIBS se dosud podařilo zadokumentovat trestnou činnost policisty od roku 2013," uvedl mluvčí. Policista z pohotovostní motorizované jednotky byl obviněn z úvěrových podvodů, podvodů a neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací. V žádostech o půjčky a úvěry uváděl podle Mitáčka nepravdivé nebo zkreslené údaje. Hrozí mu až pět let vězení nebo peněžitý trest.

Mladé ženy stíhaný policista kontaktoval přes internetové aplikace a sociální sítě, projevený zájem doprovázel podle mluvčího "různými legendami". Prezentoval se jako člen zásahové jednotky, na ženy působil také fotografiemi v uniformě, uvedl Mitáček. "Po navázání osobního kontaktu však policista brzy přicházel s různými požadavky na půjčky peněz od mladých žen," doplnil mluvčí.

GIBS předpokládá, že o některých takto oslovených a podvedených ženách zatím neví. Mohou se přihlásit na operační středisko inspekce na telefonním čísle 974 839 734.

Témata:  Policie ČR Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) podvod

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy