Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tramvaj srazila v Praze-Vršovicích seniorku, je ve vážném stavu

záchranáři
záchranáři
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Tramvaj dnes dopoledne srazila ve Vršovicích osmdesátiletou chodkyni. Záchranná služba seniorku převezla v umělém spánku do vinohradské nemocnice, utrpěla poranění hlavy a nohou. ČTK to sdělila mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová. Kvůli nehodě, která se stala před 10:00 u zastávky Koh-i-noor, jezdí tramvaje odklonem a v místě je zavedena náhradní autobusová doprava X-7. Dopravní podnik to uvedl na webu.

"Osmdesátiletou ženu záchranáři zajistili dle traumaprotokolu, stabilizovali vitální funkce a v umělém spánku transportovali na ARO fakultní nemocnice Královské Vinohrady s úrazem hlavy a dolních končetin," uvedla Poštová.

Kvůli nehodě jsou odkloněny tramvajové linky 6, 7, 22 a 24. Cestující mohou mezi zastávkami Čechovo náměstí a Strašnická využít náhradní autobusy X-7. U nehody zasahují také dvě jednotky hasičů a policie.

Tragicky skončila tento týden nehoda tramvaje, která v úterý srazila v Ječné ulici dva chodce. Oba zhruba šedesátiletí muži zemřeli.

Témata:  nehody tramvají Praha MHD Praha

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy