Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Léto se hlásí: Teploty mají atakovat 30 stupňů, pozor na bouřky

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Praha - Po nezvykle teplém dubnu a první polovině května jsme se v posledních dnech dočkaly o něco nižších teplo. Výhled na další dny ukazuje, že průměrné počasí vydrží i během tohoto týdne. Poslední květnové dny by ale měly přinést další výrazné oteplení, kterým už podle meteocentra.cz skočíme do opravdového léta.

Pondělí bude téměř stejné jako neděle, s maximy 19 až 23 °C a jasnou až polojasnou oblohou. Podobně začne i úterý, ale to už se během odpoledne projeví vliv tlakové níže postupující od jihu.

Modely se celkem shodují, že v závěrečných květnových dnech do ČR pronikne velice teplý vzduch. Pravděpodobnost přeháněk je od neděle minimální, maximální teploty by se měly dostat až k tropickým 30 °C.

Předpověď na úterý (00-24):Zpočátku jasno až polojasno, během dne postupně vývoj kupovité oblačnosti a místy přeháňky nebo bouřky, zejména na Moravě a ve Slezsku. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Slabý, přes den mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na středu (00-24):Převážně oblačno, na většině území přeháňky, místy bouřky, zejména v odpoledních hodinách. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s se bude měnit na severovýchodní a v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Oblačno až polojasno, místy přeháňky nebo bouřky, zejména v odpoledních hodinách. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Mírný severovýchodní vítr 2 až 5 m/s v bouřkách přechodně zesílí, upozorňuje chmi.cz.

Předpověď na pátek (00-24):Oblačno až polojasno, místy přeháňky nebo bouřky, zejména v odpoledních hodinách. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Mírný severovýchodní vítr 2 až 6 m/s v bouřkách přechodně zesílí.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí:Polojasno až oblačno, místy přeháňky nebo bouřky, zejména v odpoledních hodinách. Nejnižší noční teploty 13 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 26 °C.

Témata:  počasí bouřky jaro

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy