Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Mostě málem vykolejila tramvaj, děti na koleje nastražily kameny

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Most - Kvůli kamení naskládanému na kolejích mohla před několika dny vykolejit v Mostě tramvaj. Kameny na koleje daly děti, řekl dnes ČTK mluvčí Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova Jiří Holý. V uplynulých letech jde už o desátý podobný případ. Tento se odehrál v širším centru Mostu poblíž problémové lokality Stovky.

"Řidička tramvaje si naštěstí všimla dětí, které v oblasti kolejového křížení poblíž bloku 100 kameny na koleje dávaly. Událost oznámila na dispečink a dispečer následně zavolal městskou policii," uvedl ředitel dopravního podniku Daniel Dunovský. Podle něj bylo velké štěstí, že tramvaj nevyjela z kolejí.

Loni při podobném incidentu vypadla tramvaj z kolejí u takzvaného trianglu. I tady to bylo kvůli nakládaným kamenům. Nehoda se tehdy obešla bez zranění cestujících. "Pachateli jsou zřejmě vždy děti, které zřejmě neumí domyslet následky svého jednání," doplnil Dunovský. Za posledních pět let řešil dopravní podnik desítku takových případů. "Nejkritičtějším místem však zůstává kolejové křížení u bloku 100. Kamenné nebezpečí se objevilo i ve Velebudicích, v Souši či v Kopistech," dodal mluvčí.

Letos v březnu zatím neznámý pachatel či pachatelé házeli na téměř stejném místě na tramvaj kamení. Způsobili škodu v řádech desetitisíců korun.

Témata:  nehody tramvají Most děti tramvaje

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy