Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bývalý voják dostal za útok dřevěnou tyčí šest let

Násilí
Násilí
Foto: Pixabay

Brno - Krajský soud v Brně dnes potrestal bývalého elitního vojáka Dušana Faltýnka za těžké ublížení na zdraví šesti lety vězení, uvedl server iDnes.cz Podle obžaloby napadl v Sokolnicích na Brněnsku v roce 2016 trojici mužů dřevěnou tyčí. Faltýnek se tehdy sám přihlásil na policii, že asi někoho zranil. Uvedl, že šlo o omyl. Dříve působil jako poradce iráckého ministra obrany. Za těžké ublížení na zdraví mu hrozil až dvanáctiletý trest.

Hlavní líčení mělo po dnešku pokračovat ještě ve středu. "Soudci ale naznali, že není potřeba další dokazování. Rozhodli proto už v pondělí," řekla serveru mluvčí krajského soudu Eva Sigmundová.

Incident se stal v říjnu 2016 v nočních hodinách poblíž restaurace v Sokolnicích, kde na trojici mužů podle spisu Faltýnek bezdůvodně zaútočil dřevěnou tyčí. Muži dostali rány do hlavy a další částí těla, jednoho z nich musela odvézt s otřesem mozku do nemocnice záchranná služba.

Před soudem Faltýnek vypovídat odmítl kvůli údajně špatnému psychickému stavu, který má souviset s jeho dřívějším působením v armádě. Uvedl jen, že si na incident nepamatuje. V přípravném řízení sdělil, že ho někdo údajně napadl, on měl otřes mozku a následně si trojici spletl s útočníky.

Faltýnek má za sebou jako voják řadu zahraničních misí, mimo jiné patřil jako důstojník mezi poradce iráckého ministra vnitra. Od incidentu je postavený mimo službu. Nejméně dvakrát byl od té doby hospitalizovaný kvůli špatnému psychickému stavu.

Témata:  zbraně soudy věznice Armáda České Republiky násilí

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 8:21

Česká televize odhalila jména všech deseti účastníků letošní StarDance

Jména všech deseti účastníků podzimní třinácté řady StarDance jsou známá. Česká televize ve středu na sociálních sítích odhalila jména pěti mužů, kteří se objeví na parketu. Už v pondělí prozradila, jaké slavné ženy budou usilovat o titul královny tanečního parketu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy