Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Požár v Luhačovicích: 20 evakuovaných, obětí je kočka

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Luhačovice - V bytovém domě v Luhačovicích na Zlínsku v noci na dnešek hořelo. Požár vznikl v podkrovním bytě čtyřpatrového domu. Téměř dvě desítky obyvatel včetně jedné imobilní osoby hasiči z domu evakuovali, do bytů se lidé mohli vrátit téměř po dvou hodinách, sdělila dnes ČTK mluvčí hasičů Lucie Javoříková. Nikdo z obyvatel domu nebyl zraněn.

"Dle obyvatel se v bytě měla nacházet i jeho majitelka. To se naštěstí o chvíli později vyvrátilo, když se majitelka v době zásahu hasičů vrátila domů. V bytě v době požáru byla pouze kočka majitelky, která se silně nadýchala kouře a již jí nebylo pomoci. Majitelka bytu následně skončila v péči přivolaných záchranářů," uvedla mluvčí.

Hasiči museli zasahovat v dýchací technice, zásah jim komplikoval hustý dým, který byl v bytě i na chodbách domu.

"Při samotné likvidaci požáru hasiči za pomoci přetlakové ventilace odvětrali jak zasažený byt, tak i chodby domu. Ke kontrole celého objektu použili i termokameru," uvedla mluvčí. Příčinou požáru byla technická závada, škoda činí asi 300.000 korun.

Témata:  Zlínský kraj Luhačovice požáry

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy