Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Série havárií na D46 u Prostějova: Krátce po sobě se staly vážné nehody, tři zranění

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Prostějov - Nehoda nákladního auta a dvou osobních vozidel dnes kolem 08:00 zastavila provoz na D46 u Prostějova. Nehoda se stala v úseku mezi Držovicemi a Olšany ve směru na Olomouc. Při střetu se zranili tři lidé, jednoho z nich musel transportovat do nemocnice vrtulník. Nehoda se stala vzápětí poté, co byla doprava na dálnici zprovozněna po ranní havárii motocyklisty, který se naboural u Držovic. ČTK to dnes řekl prostějovský policejní mluvčí František Kořínek.

"Nehoda se stala v místě bez omezení, ale před omezením se tvořily kolony. Řidič kamionu se podle prvotního šetření nevěnoval dostatečně řízení, nestihl dobrzdit před kolonou a narazil do dvou osobních aut. Kamion se převrátil na bok. Na místě byly zraněny tři osoby. Dva řidiči osobních aut byli převezeni do prostějovské nemocnice. Spolujezdkyně jednoho z nich byla letecky převezena do Fakultní nemocnice v Olomouci," uvedl Kořínek.

Dálnice je v místě nehody uzavřená, policisté dopravu odklánějí na exitu 26 Držovice. Dálnice bude uzavřená zřejmě delší dobu. Řidiči, kteří v místě uvízli, pravděpodobně dostanou možnost se otočit a z dálnice vyjet, doplnil policejní mluvčí.

Dopravu na D46 u Prostějova téměř na stejném místě komplikovala dnes od 5:30 také nehoda motocyklisty, který havaroval zhruba o kilometr dále v místech, kde je omezený provoz kvůli pracím na silnici. Policisté po nehodě zavedli kyvadlový provoz v jednom jízdním pruhu, kolem 07:00 již byla dálnice plně průjezdná. Pětatřicetiletý motocyklista při havárii utrpěl lehké zranění, se kterým byl transportován do Fakultní nemocnice v Olomouci. Alkohol u něho policisté vyloučili dechovou zkouškou. Místo bylo na několik minut zcela neprůjezdné. Podle ŘSD se ve směru na Vyškov vytvořila zhruba osmikilometrová kolona a v opačném směru čtyřkilometrová.

Témata:  dopravní nehody Prostějov EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Zbyněk Stanjura /ODS/

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.