Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bývalý policejní šéf bude kandidovat za ODS do Senátu

Červíček, Martin
Červíček, Martin
Foto: Reprofoto ČT

Náchod - Kandidátem ODS pro letošní senátní volby v obvodu Náchod bude bývalý policejní prezident a první náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje Martin Červíček (46). Jeho kandidaturu dnes schválil sněm volitelů Oblastního sdružení ODS Náchod. Červíček to sdělil ČTK. Dosavadní senátor Lubomír Franc (ČSSD) v podzimních volbách mandát neobhajuje.

Náchodský rodák Červíček působil u policie 26 let, byl také šéfem dopravní a pražské policie. Předloni vedl kandidátku ODS v krajských volbách, jako náměstek hejtmana má v gesci dopravu. "Rád bych pokračoval v práci na dopravě v kraji, ale věřím, že jako senátor budu moci veškeré regionální problémy v dopravě ovlivnit i v rámci státní správy a fungování ústředních orgánů popřípadě jednotlivých ministerstev," uvedl Červíček. V Senátu by se rád zaměřil také na oblast bezpečnosti.

Červíčkovým protivníkem v senátních volbách na Náchodsku bude mimo jiné za ČSSD místostarosta Náchoda Miroslav Brát a za lidovce předseda strany, poslanec a náchodský zastupitel Pavel Bělobrádek.

Témata:  Martin Červíček Senát Parlamentu České republiky

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy