Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Byl útočník na Petru Kvitovou konečně dopaden? Police zatím mlčí

Kvitova, Petra
Kvitova, Petra
Foto: Australianopen.com

Olomouc - Policisté údajně zadrželi muže podezřelého z předloňského napadení tenistky Petry Kvitové. Uvedla to dnes Česká televize. Policie ale případ podle televize odmítla komentovat. Neznámý muž tenistku napadl nožem v prosinci roku 2016 v jejím bytě v Prostějově. Při potyčce jí způsobil vážné poranění ruky.

Kvitová pak při výslechu agresora popsala a policisté zveřejnili jeho předběžnou podobu. Jednalo se o muže ve věku do 35 let, vysokého asi 180 centimetrů, se světlou pletí, hnědýma očima a krátkými hnědými vlasy. Vypsána byla také odměna za informace vedoucí k jeho dopadení, která vyšplhala na půl milionu korun. Loni v listopadu ale policisté oznámili, že se jim pachatele nepodařilo dopadnout a případ odkládají.

Kvitová se po napadení podrobila operaci všech prstů a nervů levé ruky. Rekonvalescence trvala řadu měsíců, na turnaje se vrátila loni v květnu při French Open.

Témata:  Petra Kvitova krimi napadení

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy