reklama

"Pro mě festival nekončí nikdy. My teď budeme dělat monitoring, podávat žádost o grant, už příští týden začneme dávat dohromady peníze a shánět interprety na příští ročník. Také budeme kontaktovat kapelu Divokej Bill, aby si na nás příští rok udělala čas. Takže je to nekončící proces," řekl ČTK ředitel a zakladatel festivalu Robert Kozler.

Multižánrový festival Mezi ploty, který v tomto roce obdržel certifikát EFFE Label, který mezinárodní porota uděluje evropským festivalům splňujícím vysoká kritéria, během dvou dnů přivítal na 14 festivalových scénách víc než 120 kapel, interpretů a divadelních souborů. Pro jednodušší orientaci jej organizátoři rozdělili na několik programových zón, každá oslovila trochu jinou skupinu návštěvníků.

Na hlavní hudební scéně Central Park vystoupili populární čeští a slovenští muzikanti. Program dnes večer vyvrcholí koncertem Vojtěcha Dyka s B-Side Bandem. Na festivalu s mnoha doprovodnými akcemi se zejména rodiči s dětmi zaplnila Rodinná zóna nabízející mnoho divadelních pohádek, tvůrčích dílen a soutěží pro nejmladší návštěvníky. Lidé v areálu nalezli také Alternativní zónu určenou milovníkům nezávislé muziky a osobitých tvůrců, na které dnes vystoupila kapela Květy nebo provokativní zpěvačka Mucha. V divadelní složce festivalu herci účinkovali na venkovních scénách i na jevišti bohnického Divadla za plotem. Divadelní scéna dnes mimo jiné uvedla Studio Ypsilon nebo Husu na provázku.

Festival Mezi ploty provázela kampaň Patříš do Bohnic. Stejně jako loni se jí zúčastnili umělci z řad vystupujících, kteří vyjádřili nespokojenost se současným světem a společností. "Návštěvníkům letošního festivalu bych vzkázal, aby přišli mezi ploty. Nejenom když je festival, ale když je jim těžko. Ať už pod tlakem světa nebo pod tlakem vnitřním. Protože říct si o pomoc je normální," dodal k festivalu ředitel Psychiatrické nemocnice Bohnice Martin Hollý.