reklama

Podle šéfa hnutí ANO Andreje Babiše je Šlechtová "asi přepracovaná a měla by si vzít dovolenou". Premiér to řekl pro deník Právo. Šlechtová se ale do kontroverzí dostává i se svými kolegy.

V minulém týdnu totiž například nechala resortní inspekci, aby prošetřila některé zakázky jejího předchůdce Martina Stropnického. Následně médiím sdělila, že například v zakázkách na radary nebo vrtulníky našla celou řadu pochybení, které již vyšetřuje Vojenská policie.

Šlechtová se také dle serveru Novinky.cz nechala slyšet, že se v posledních dnech cítí ohrožena a že její ochranka musela zasahovat proti lidem, kteří jí údajně sledují. V minulosti také obvinila svého šéfa Andreje Babiše, že na ni pořádá hon prostřednictvím médií.

"Jsem tu za něco lynčovaná, a přitom řeším bezpečnost tohoto státu. Přijde mi to nehorázné a ponižující. Několikrát mě sledovali. Ochranka musela zasáhnout. To chci řešit na Bezpečnostní radě státu,“ tvrdí Šlechtová.

Ta také dodala, že ze sebe "nebude dělat vola" a nebude ničí poskok. Prý jen slouží státu a chce prospět této zemi. "Nebudu ze sebe ale dělat Johanku z Arku" dodává politička. Vojenská policie nechtěla podrobnosti ohledně údajného sledování Šlechtové komentovat.

Slovy ministryně obrany je zaskočen mimo jiné také její předchůdce na resortu a současný ministr zahraničí Martin Stropnický. Toho mrzí, že Šlechtová řeší záležitosti přes média a s ním na přímo nekomunikuje. Podle svých slov jí přitom ale dialog nabízel.