Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vlaky v Ústí nad Labem mířily ke stejné výhybce, ke srážce jen o chloupek nedošlo

Vlaky
Vlaky
Foto: Marie Cvrčková, EuroZprávy.cz

Ústí nad Labem - Nákladní vlak dnes ráno v Ústí nad Labem projel návěst zakazující jízdu a přiblížil se k výhybce, kam ve stejném směru mířil osobní vlak. Strojvedoucí obou vlaků zastavili před výhybkou. Nikomu se nic nestalo, škoda nevznikla.

ČTK to sdělil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Událost omezila provoz na ústeckém hlavním nádraží, vyplývá z webu Českých drah.

Osobní vlak vyjížděl z Ústí na Prahu, do blízkosti nákladního se dostal krátce po 05:00. "Boky souprav se k sobě přiblížily na méně než jeden metr. K újmě na zdraví ani škodám nedošlo," uvedl Drápal. Drážní inspekce věc vyšetřuje jako mimořádnou událost.

Vlaky ve stanici Ústí nad Labem hlavní nádraží nabíraly dnes ráno zpoždění deset až 15 minut, vyplývá z internetových stránek Českých drah. Některé jsou vedeny odklonem přes stanici Ústí nad Labem západ, sedm osobních vlaků bylo zrušeno.

Témata:  vlaky Ústí nad Labem

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy