reklama

U UNIQA znovu dominovalo neživotní pojištění. To se podílelo na celkovém objemu pojistného více než 83 procenty. Životní pojistné kleslo o necelé procento. Tržní podíl UNIQA v neživotním pojištění je 6,3 procenta a v životním pojištění 2,4 procenta.

V neživotním pojištění se pojistné zvýšilo o 5,9 procenta. Stejně jako loni se nejvíce dařilo v pojištění vozidel, havarijní vzrostlo o 12 procent, povinné ručení o 19 procent. Tyto obory už delší dobu profitují z vysokého odbytu nových i ojetých aut. V pojištění domů a domácností růst pojistného zrychlil meziročně o 15 procent. V pojištění osob dominovalo cestovní pojištění s přírůstkem pojistného o 22 procent.

UNIQA registrovala na konci března 873.000 pojistných smluv, bezmála o 9,3 procenta více než loni. Nejvíce přibylo smluv povinného ručení (meziročně o 17 procent).

Hlavním akcionářem pojišťovny UNIQA je největší rakouská pojišťovací skupina UNIQA. Pojišťovna vznikla v roce 1993 jako Česko-rakouská pojišťovna, koncernový název převzala v polovině roku 2001.