Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud s Češkou v Pákistánu odročili kvůli stávce soudců

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Islámábád/Praha - Soud s Češkou, která byla letos v lednu zadržena na mezinárodním letišti v pákistánském Láhauru s devíti kilogramy heroinu, byl dnes kvůli stávce soudců odročen na středu 30. května. ČTK to řekla mluvčí českého ministerstva zahraničí Irena Valentová. Soud měl dnes pokračovat výslechy svědků.

"Dneska tam stávkují soudci, stání bylo odročeno," řekla mluvčí. Zatím poslední stání se uskutečnilo minulý týden v úterý, kdy byl u jednání přítomen asistent českého honorárního konzula v Láhauru. Ten ženě předal dopisy od její rodiny. V soudní síni byly také dvě právničky z pákistánské lidskoprávní kanceláře, které se podle informací českého ministerstva zahraničí hodlají účastnit i dalších stání.

Pákistánští celníci zadrželi mladou Češku 10. ledna, údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Odtud se podle pákistánského tisku chystala pokračovat do Irska. Devět kilogramů drogy našli celníci v jejím kufru. Kromě Češky byl obviněn ještě jeden muž, který není z České republiky. Žena vinu odmítá.

České ministerstvo spravedlnosti v březnu uvedlo, že Praha chce s Pákistánem uzavřít smlouvu o předávání vězňů. Úřad snahu zdůvodňuje právě případem Češky, kterou pákistánské úřady zadržely se zásilkou heroinu.

Témata:  Pákistán soudy

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy