Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman urazil expertku: Že jsem idiot? Prezidentova hrubost mě překvapila

Zemanovo vítězství ve volbě prezidenta 2018
Zemanovo vítězství ve volbě prezidenta 2018
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Zlatá jízda Ester Ledecké na olympijských hrách letos v únoru se bezesporu zapsala do (nejen) sportovních dějin České republiky. Kromě úžasného výkonu mladé české závodnice ale mnohé zaujal i komentář, kterým byl závod doprovázen.

Mnozí diváci vyčítali dvojici komentátorů (Petr Vichnar a Lucie Hrstková-Pešánová), že až příliš upozorňovali na chyby a nedostatky zlaté jízdy. K tématu se teď, 3 měsíce po olympijských hrách vyjádřil i český prezident Zeman.

Ten v rozhovoru pro TV Barrandov označil oba komentátory za "idioty". Český rozhlas se následně Lucie Hrstkové-Pešánové zeptal, co na prezidentův nelichotivý výrok říká. Lyžařská expertka ČT byla Zemanovým komentářem překvapena.

„Myslela jsem si, že už ten humbuk trošku utichl. Strhl se pro mě překvapivě, protože se měl zaměřit spíš na to, že Ester vyhrála a máme zlato, než na to, že komentáře nebyly úplně dobré. Už jsem se mockrát opakovala, že si za tím stojím. Byla jsem tam od toho, abych komentovala jízdu, ne od toho kolem,“ řekla Hrstková-Pešánová.

Tu překvapila mimo jiné také hrubost, s jakou se Zeman k celé záležitosti vyjádřil. Celá věc se podle ní neměla řešit urážlivě, více se však na adresu hlavy státu nechtěla vyjadřovat. Svůj komentář zlaté jízdy Ester Ledecké od té doby viděla několikrát a kritika, která se na její adresu snesla jí přijde přehnaná.

Vysvětluje navíc, že Super-G, tedy disciplína v níž Ledecká senzačně dosáhla na zlatou medaili, je na komentování nejtěžší. Stojí si nicméně za tím, že její odborný komentář byl správný. Nicméně přiznává, že zřejmě mohla být více emotivní.

Témata:  Miloš Zeman Ester Ledecká Česká televize

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy