reklama

Obžalovaná porodila v noci z 27. na 28. září 2017 na sídlišti ve Lhotce v bytě, který obývala s druhem a dětmi. Své těhotenství před nimi po celou dobu tajila a na přímé dotazy ho popírala.

Ženě hrozilo 15 až 20 let vězení, případně i výjimečný trest, pro jehož uložení však podle státního zástupce Vladimíra Pazourka nebyly splněny podmínky. Pazourek pro obžalovanou požadoval odnětí svobody v dolní polovině sazby. Podle něj se žena s ohledem na sociální situaci rodiny i na vztahy s partnerem rozhodla, že si dítě nenechá, hned, když zjistila, že je těhotná.

Devětatřicetiletá obžalovaná, která má základní vzdělání, se vyhlášení rozsudku na vlastní žádost nezúčastnila. Je ve vazbě, její rodina skončila v azylovém domě. Dříve u pražského městského soudu nedokázala vysvětlit, proč novorozenou dceru neodvezla do babyboxu nebo nedonesla do nedaleké krčské nemocnice. Na dotaz, proč se o dítě nepostarala, jen krčila rameny. Z trestního spisu vyplývá, že žena možná obdobným způsobem porodila i v roce 2015. Obžalovaná se k tomu odmítla vyjádřit.