Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vůz z amerického konvoje se porouchal, provoz na D5 byl omezen

Konvoj jednotek U.S. Army
Konvoj jednotek U.S. Army
Foto: Latvijas Armija

Ejpovice - Porouchané vozidlo z amerického vojenského konvoje komplikovalo dnes ráno dopravu na dálnici D5 nedaleko Ejpovic na Rokycansku, poblíž sjezdu na Plzeň. Na 67. kilometru ve směru na Prahu byl kvůli tomu dočasně uzavřen pravý jízdní pruh a v místě se tvořily kolony. Informaci Ředitelství silnic a dálnic potvrdila ČTK krajská policejní mluvčí Markéta Fialová, provoz na dálnici je podle ní v místě už bez omezení.

Českem od úterý projíždí americký vojenský konvoj, který směřuje na cvičení Saber Strike 2018 v Pobaltí. První vozy konvoje překročily hranice České republiky v Rozvadově krátce před půl osmou večer. Přes Česko se má celkem přesunout asi 400 vozidel a 1000 vojáků. Konvoj je rozdělen do dvou částí. První vstoupila do ČR v úterý a v noci na dnešek, druhá část přijede ve čtvrtek večer.

První část konvoje byla rozdělena do sedmi proudů, poslední překročil hranice ČR v 3:00, uvedla Vlastimila Cyprisová z Generálního štábu Armády ČR. Zdržení nedaleko Plzně trvalo asi hodinu a týkalo se posledního proudu první části konvoje, řekla.

Vozy směřují podle plánu do Staré Boleslavi, kde vojáci předchozích skupin konvoje trávili noc. První vozidla konvoje ze Staré Boleslavi vyjela dnes ráno v 7:15 směrem na přechod v Náchodě, dodala Cyprisová.

Témata:  U.S. ARMY Plzeňský kraj

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy