Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nemohl by to někdo přepočítat? Ať je alespoň v něčem jednička? Topolánek se vysmál Babišovi:

Mirek Topolánek
Mirek Topolánek
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Expremiér a někdejší uchazeč o Hrad Mirek Topolánek pravidelně na svém twitteru komentuje aktuální politické dění. Naváží se například do premiéra v demisi Andreje Babiše.

Topolánek poukázal na to, jak dlouho trvají jednání o nové vládě. „Ještě v dubnu se všude psalo, že to sestavování vlády trvá opravdu dlouho, ale Topolánek sestavoval ještě déle. Pak najednou ticho. Nemohl by to, prosím, někdo přepočítat, třeba k dnešku? Ať je Babiš alespoň v něčem jednička?“ prosí Topolánek na twitteru.

Ještě v dubnu se všude psalo, že to sestavování vlády trvá opravdu dlouho, ale Topolánek sestavoval ještě déle. Pak najednou ticho. Nemohl by to, prosím, někdo přepočítat, třeba k dnešku? Ať je Babiš alespoň v něčem jednička?

— Mirek Topolánek (@MirekTopolanek) 28. května 2018

To ale není jediná věc, kterou Babišovi vyčítá. Vláda nejprve chtěla zrušit některé matriky, proti tomu se ale ohradili starostové obcí. Babiš ale nakonec oznámil, že o zachování matriky v obci budou rozhodovat starostové – změní se ale jejich financování, které nebude paušální, ale za jednotlivé úkony. „Matriky nezrušíme, jen na ně nedáme peníze a odpovědnost zcela přesuneme na obce. Koblihu, pane starosto?“ rýpnul si Topolánek.

Kromě toho si povšiml i zprávy o tom, že Babiš údajně osobně nahlašuje aktivisty, kteří protestují proti jeho osobě. „Co se v mládí naučíš, ke stáru jako když najdeš. Šuman a spol. jsou na svého agentíka určitě pyšní. A co my? Na tváři lehký smích, hluboký v srdci žal už nestačí,“ uvedl s odkazem na Babišovu údajnou spolupráci s StB.

Babiš ale nebyl jediný, na koho Topolánek zaměřil svou pozornost. „Dostal ode mě dodatečný dárek – vynikající francouzský ajr koňak. " Pravil Hašek k návštěvě v Lánech. Ajr koňak říkaly babičky vaječňáku, ne? To bude asi omyl. Vaječňák diabetikovi není dobrá volba. Nebo ano?!“ zajímá ho.

Krátce se vyjádřil také je sporům o vyznamenaní pro komunistického básníka a spisovatele Karla Sýse. „Verše Sýse, doplněné poetikou obrazů F.R. Čecha, jemně přenesené na plátno Troškou (vyznamenaní a nominát), to jsme my, Čechů hrdé plémě,“ uvedl. „Vyznamenat bolševického barda by bylo opravdu nechutné, ale radostně dohledávat v jeho pozdně-pornografickém období ty největší špeky a škodolibě se o ně dělit dokáže jednomu zkazit snídani,“ dodal Topolánek.

Témata:  Mirek Topolánek Andrej Babiš sociální sítě

Aktuálně se děje

10:59

Korupce v Rusku. Šojgu přijde o náměstka, soud ho poslal do vazby

Ruskem otřásá korupční aféra na nejvyšších místech. Moskevský soud ve středu poslal do vazby náměstka ministra obrany Sergeje Šojgua. Timur Ivanov byl zadržen v úterý pro podezření z braní úplatků, za což v případě odsouzení hrozí až 15 let vězení. O případu informují ruská média. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy