reklama

Bocán uvedl, že Ptáček přechází na Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy na vlastní žádost. Má hodnost plukovníka a v rámci policie prý prošel řadou manažerských pozic.

"Pražská policie je bezpochyby jedno z nejzatíženějších krajských ředitelství. V letošním roce ji navíc čeká celá řada úkolů v souvislosti s oslavami 100. výročí vzniku Československé republiky, proto jsem velmi rád, že bude plynule pokračovat v práci s kompletním vedením," vzkázal k tomu policejní prezident Tomáš Tuhý.

Prezidium dříve uvedlo, že Trojánek požádal o přeložení v polovině května, a to z osobních důvodů. Na Vysočině doposud ředitel chyběl, vedením sboru tam byl pověřen náměstek krajské policie Pavel Peňáz.

Trojánek pražskou policii vedl od prosince 2015, do jejího čela přišel z funkce ředitele v Jihočeském kraji. V minulosti se opakovaně zastal vyšetřovatele kauzy Čapí hnízdo Pavla Nevtípila proti zpochybňování jeho práce ze strany politiků včetně premiéra Babiše. Předseda hnutí ANO je v kauze trestně stíhaný pro podezření z dotačního podvodu.