Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

GIBS zasahuje na Chebsku kvůli deset let staré vraždě, cílem akce je zadržet pachatele

Policie ČR při zásahu
Policie ČR při zásahu
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Karlovy Vary - Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) zasahuje od dnešního rána v Karlovarském kraji. Zásah, na kterém GIBS spolupracuje s krajským ředitelstvím Policie ČR a zásahovou jednotkou z Ústí nad Labem, se týká téměř deset let staré vraždy na Chebsku, informoval ČTK Ivo Mitáček z kanceláře ředitele GIBS.

"Cílem je zadržet osoby důvodně podezřelé ze spáchání trestného činu vraždy. Dne 23. listopadu 2008 dosud neznámí pachatelé brutálním způsobem zavraždili šestadvacetiletého mladého muže, kterého na odlehlém místě nedaleko přehrady Bílý Halštrov nejdříve těžce zranili útokem a následně ho zavraždili. Muž následkům mučení a těžkých poranění podlehl na místě," popsal Mitáček.

Krajská policejní mluvčí Kateřina Böhmová na dotaz ČTK řekla, že nemá informace, koho se zásah týká. Podle serveru novinky.cz by mělo jít o muže, který v době vraždy sloužil u policie na obvodním oddělení v Aši, proto věc řeší GIBS. V současnosti už u policie není.

Případ v minulosti prověřovala tehdejší Inspekce ministra vnitra a následně předán i tehdejšímu policejnímu orgánu Krajského ředitelství policie Západočeského kraje. V té době se však nepodařilo shromáždit dost důkazů, a proto byla věc v srpnu 2009 odložena.

Mrtvého mladíka našli v listopadu 2008 silničáři u obce Podhradí nedaleko Aše. Policie případ začala tehdy vyšetřovat pro podezření z ublížení na zdraví z následkem smrti.

Témata:  vražda Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) Karlovarský kraj Policie ČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy