Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dva Srby čeká vyhoštění

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Jihlava - Dva občany Srbska, které dnes kontrolovala policie na 111. kilometru dálnice D1 u Jihlavy, čeká vyhoštění. Muži ve věku 36 a 42 let cestovali společně se sedmi dalšími cizinci v dodávce s německou registrační značkou směrem na Brno.

Podle policie pobývají na území Evropské unie bez potřebného povolení. Od začátku roku už bylo v kraji zahájeno 85 správních řízení o vyhoštění cizinců, uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Podle ní to byli nejčastěji nelegální zaměstnanci z Ukrajiny a Moldavska. V loňském roce bylo správních řízení o správním vyhoštění cizinců zahájeno 174. Z toho bylo 169 případů za vykonávání činnosti, pro které neměli cizinci patřičné povolení, tedy pracovali v ČR nelegálně, doplnila Čírtková.

Dálnici D1 hodnotí policisté s ohledem na nelegální migraci jako rizikovou lokalitu. Podobné je to podle Čírtkové i se silnicí první třídy číslo 38 mezi Znojmem a Havlíčkovým Brodem. "Rizikovou oblastí nadále zůstává i mezinárodní vlaková a autobusová doprava," uvedla Čírtková.

Témata:  Srbsko Česká republika Policie ČR

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy