Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie obvinila řidiče autobusu kvůli loňské nehodě

Autobus, ilustrační foto
Autobus, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Ločenice (Českobudějovicko) - Policie obvinila řidiče autobusu, po jehož loňské nehodě u Ločenic na Českobudějovicku zemřel jeden člověk a deset lidí se zranilo.

Vyšetřovatel obvinil sedmačtyřicetiletého řidiče z obecného ohrožení z nedbalosti. ČTK to dnes řekl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Podle paragrafu 273 trestního zákoníku může obviněný jít do vězení na dva až osm let, nebo na tři až deset let v případě, že způsobil smrt v následku toho, že porušil důležitou povinnost vyplývající z jeho zaměstnání. Vyšetřovatel obvinil řidiče 1. června, vyšetřování pokračuje na svobodě.

"Je to obecné ohrožení z nedbalosti, protože to neudělal schválně. Zanedbal svoji povinnost řidiče, nepřizpůsobil jízdu," řekl Matzner. Při loňské nehodě 30. listopadu jeden člověk zemřel a deset lidí se zranilo.

Témata:  Autobusy nehody autobusů

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:59

Kreml chce zatlačit Ukrajince hlouběji, obává se střel ATACMS

V případě, že Kyjev získá od Spojených států taktické balistické střely ATACMS s delším doletem, Rusko bude nuceno provést hlubší vojenské akce proti ukrajinským silám a rozšířit tzv. nárazníkovou zónu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy