Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Opravdu Ťok v politice skončí? Babiš se jej zastal, prý bude i v další vládě

Dan Ťok, ministr dopravy
Dan Ťok, ministr dopravy
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Ministr dopravy Dan Ťok (oba ANO) bude podle dnešního vyjádření premiéra v demisi Andreje Babiše pokračovat i v nové vládě, kterou by mělo sestavit hnutí ANO s ČSSD s podporou komunistů. Babiš stojí za Ťokem v kauze tendru na výběr mýtného.

Premiér dnes uvedl, že jeho podporu má například i ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO), který chce skončit v politice. Ťok se podrobněji vyjádřit odmítl.

V polovině května Ťok řekl, že už nechce být ministrem v příští vládě, mimo jiné kvůli stupňujícím se požadavkům komunistů. Navíc v té době cítil slabou podporu od hnutí ANO v prosazování tendru na výběr mýta.

V rozhovoru pro ČTK tehdy uvedl, že zvažuje i odchod ze Sněmovny. "Muselo by se něco zásadního stát, kdyby premiér chtěl a přišel s tím, že podpora v mýtu bude zcela zásadní, protože tady jde o tu podporu, můžeme se o tom bavit, ale vůbec to nepředpokládám," uvedl Ťok. 

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) v květnu nepravomocně zrušil současný tendr na provozovatele mýtného systému po roce 2019. Ministerstvo dopravy v tendru vybralo konsorcium firem CzechToll ze skupiny PPF miliardáře Petra Kellnera a slovenský SkyToll. S cenou 10,75 miliardy korun měla deset let s použitím satelitní technologie vybírat a spravovat mýtné na dálnicích a silnicích první třídy. 

Témata:  Dan Ťok Andrej Babiš vláda

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy