Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nepovedené přepadaní pošty: Úřednice začala křičet na lupiče, ať vypadne

Společnost ČP Cloud spustila službu, která umožňuje odesílat papírové dopisy z počítače podobně jako e-mail.
Společnost ČP Cloud spustila službu, která umožňuje odesílat papírové dopisy z počítače podobně jako e-mail.
Foto: ČP Cloud

Želetice - Policie dopadla maskovaného muže, který s pistolí přepadl poštu v Želeticích na Hodonínsku. Úřednice se zachovala statečně a žádné peníze mu nevydala. Lupiči teď hrozí až deset let ta mřížemi.

Lupič přepadl poštu v Želeticích ve čtvrtek odpoledne. "Namířil na pracovnici pošty a požadoval po ní vydání peněz. Žena utekla do vedlejší místnosti a na lupiče křičela, ať vypadne. Ten skutečně, když viděl, že peníze nezíská, z pošty utekl bez lupu," uvedl dnes na policejním webu mluvčí Petr Zámečník.

Pracovnice pošty událost nahlásila na policii. Kriminalisté zjistili, že za loupeží stojí 22letý mladík, kterého zadrželi na Vyškovsku druhého dne po loupeži.

Muž se k přepadení doznal, je obviněn z trestného činu loupeže. "U soudu mu v krajním případě hrozí až deset let odnětí svobody," dodal Zámečník.

Témata:  loupež krimi Jihomoravský kraj Česká pošta

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy