Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Postřelený muž z Ostravy, který hrozil bombou, stále nebyl obviněn

Krimi
Krimi
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Ostrava - Muže (44), který minulý týden v Ostravě-Porubě vyhrožoval bombou a byl při tom postřelen, stále nebyl z ničeho obviněn. Policie ho podezřívá například z nebezpečného vyhrožování.

"Podezřelý muž nebyl dosud vyslechnut. K objasnění okolností události byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin nebezpečné vyhrožování," uvedla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Muž je podezřelý i z násilí proti úřední osobě a také z porušení tajemství listin a jiných dokumentů uchovávaných v soukromí. Detaily tohoto provinění policie komentovat nechce. 

Incident se stal ve středu 30. května v ostravské části Poruba. Policisté na místo ve Vřesinské ulici dorazili na základě oznámení příbuzných a známých. Podle nich muž asi měsíc obydlí neopustil a rodina se o něj bála. "Na místě policisté zjistili, že muž žije. Pohledem přes okno zjistili, že v domě může být nástražný výbušný systém. Zahájili jsme vyjednávání," uvedl ve středu ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel.

Vyjednávání ale nebylo úspěšné, hrozilo riziko výbuchu, a proto policisté zásahové jednotky a pyrotechnik vnikli do domu a muže zadrželi. Ještě předtím namířil na policisty svou zbraň, zasahující policisté jej postřelili. Kužel dodal, že při zásahu se spustil výbušný systém a policisté museli objekt urychleně opustit.

Témata:  Ostrava bomby krimi

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 15:01

Česko přijalo víc uprchlíků z Ukrajiny, než zvládá, myslí si většina Čechů

Podle nedávného průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) si většina lidí myslí, že Česká republika přijala více uprchlíků z Ukrajiny, než je schopna zvládnout. Tento názor sdílí 58 procent respondentů. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy