Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Velký návrat Kleslové? Babiš prý s její kandidaturou nemá problém

4. celostátní sněm hnutí ANO
4. celostátní sněm hnutí ANO
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Informace o možné kandidatuře Radmily Kleslové (ANO) do zastupitelstva Prahy 10 vyvolala značný rozruch. Premiér v demisi a šéf hnutí ANO Andrej Babiš v její osobě ale problém nevidí. Politička se podle jeho slov očistila ode všech obvinění.

S informací o kandidatuře Kleslové přišel o víkendu server iRozhlas. Kandidátky sestavují jednotlivá místní sdružení a poté je musí posvětit celostátní vedení strany. To by se mělo stát do čtrnácti dnů. 

"To je otázka na výbor. Pokud vím, tak paní Kleslová, na kterou jste někteří z vás vedli velkou kampaň, tak ta různá trestní oznámení byla nesmyslná. Ona se očistila a já osobně s ní určitě nemám problém," reagoval Babiš na otázku ohledně možné kandidatury kontroverzní političky.

Kleslová platila po parlamentních volbách v roce 2013 a komunálních volbách v roce 2014 za jednu z klíčových osobností hnutí ANO. Postupně však kvůli kritice ohledně smluv její právní kanceláře například s firmou ČEZ opustila téměř všechny politické funkce. Nyní je pouze řadovou zastupitelkou v Praze 10. Její jméno zaznělo na nahrávce zveřejněné anonymní skupinou Julius Šuman, kde o ní Babiš mluvil jako o "špiónce." Kleslová tehdy nahrávku označila za zmanipulovanou.

Politička figuruje v návrhu kandidátky ANO do podzimních voleb na druhém místě. Lídrem má být Jaroslav Štěpánek, který je předsedou organizace hnutí v Praze 10 a zastupitelem hlavního města. V minulosti se mu dostalo pozornosti médií kvůli tomu, že na jednáních zastupitelů opakovaně usínal. 

Témata:  Radmila Kleslová Andrej Babiš Hnutí ANO

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy