reklama

Politika Jandu podle jeho slov rozčiluje. "Ale už jsem na světě dlouho a nikdy to není tak horké, jak se to prezentuje, vždycky to nějak vyšumí a nikdy to není pořádná rvačka," dodal pro televizi xtv.

Tvrdí, že politiku sleduje, a vnímá například kauzu Čapí hnízdo. "Ale žalobci jsou tak slaboučký, že mám obavy, že to soud ani nakonec nevezme," dodal.

Zaráží ho, že soudy jsou v Česku tak pomalé. "To jsou takový kotrmelce šílený, třeba k tomu soudu ani nedojde, nebo ho osvobodí. Já na to nemám žádný řešení, ale možná by ty soudy mohly pracovat rychleji," podotkl.

Kritikou nešetřil ani směrem k Zemanovi: "To je smutný, to je smutnej příběh. On už se neměl pouštět do toho dalšího volebního období. Pro mě je to opravdu nemocnej člověk, kterýmu to sice asi pořád myslí, ale fyzicky je na tom bídně," upozornil.

Dodal, že Zemanovy názory jsou pro něj neakceptovatelné. "I pro náš národ. Například tvrdit, že když začneš kouřit po 30, že už se ti nemůže nic stát, to jsou takový zvláštní věci. A vůbec ta rétorika nebo image prezidenta, kterej hulí jednu za druhou...zažil jsem to sám a bylo mi to protivný, když jsme seděli po filmu v nekuřáckým prostoru a pan prezident si žádal popelníček, já jsem se za něj styděl," přiznal se.

"Mně to připadá trapný. Myslím si, že trošku skromnosti.... Já jsem měl rád Havla, já se přiznám, ten mi přišel jako prezident skromnej, tady mi to přijde celý nafoukaný, a do toho Ovčáček dělá takovou zvláštní politiku...myslím si, že už se prezidentem stát neměl," uzavřel Janda.