Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sněmovní restaurace v únoru zdražila, poslanci si teď odhlasovali zlevnění

Poslanecká sněmovna
Poslanecká sněmovna
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Poslanci mají nadprůměrné platy a k tomu řadu výsad. Za jídlo se jim ale platit zjevně moc nechce. Po únorovém zvýšení cen ve sněmovních restauracích by se ceny některých pokrmů a nápojů měly od července mírně snížit.

Souvisí to s rozhodnutím komise pro práci kanceláře Sněmovny o snížení přirážky, která se na pokrmy a nápoje uplatňuje. 

Ceny ve sněmovních restauracích by se měly u některých pokrmů a nápojů snížit o jednotky korun, u části z nich zůstanou stejné.

Například pečená vepřová plec se zelím a knedlíky by měla zlevnit o dvě koruny na 50 korun, znojemská hovězí pečeně s rýží o korunu na 78 korun a pečená šunka s vejci o šest korun na 32 korun. Naopak třeba gulášová polévka vyjde stále na 14 korun a dort se šlehačkou na 27 korun.

Snížení přirážky z 50 procent na 40 procent má podle tiskového odboru eliminovat dosavadní zvyšování nákupních cen surovin a nápojů a ceny pokrmů a nápojů ve sněmovních restauracích se tak v podstatě vrátí na úroveň po únorovém zdražení. Do února činila tato přirážka pět procent. Týká se studené kuchyně, polévek, salátů, příloh, moučníků, snídaňových jídel a nápojů.

Témata:  Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky politici restaurace

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy