Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Českých Budějovicích při debatě s Babišem protestovalo asi 100 lidí

Andrej Babiš
Andrej Babiš
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

České Budějovice – Premiér v demisi Andrej Babiš byl dnes s ministry na návštěvě Jihočeského kraje. Odpoledne se Babiš vydal diskutovat s občany. Před českobudějovickým kulturním domem Slavie dnes po 17:00 demonstrovala asi stovka lidí. Několik desítek lidí protestovalo i dopoledne před Jihočeským muzeem.

Protestující, kteří při příjezdu Babiše skandovali Hanba nebo StB, přešli pak do sálu na diskusi, kde politiky překřikovali a hádali se i s příznivci premiéra. Kolem 18:00 většina demonstrantů sál opustila.

Sál kulturního domu s kapacitou 600 míst byl plný, příznivci Babiše převažovali. Nejprve skákali politikům do řeči a vykřikovali věty jako „To budou zase jenom lži" nebo „Kdy přestanete lhát?" Babiš požádal, ať je nechají protestující mluvit, později řekl, že jsou zfanatizovaní a čtou lži v médiích. „Škoda, že to nevyjádřili ve volbách. Chápu, že se jim nelíbí ten výsledek," řekl Babiš.

Příznivci a odpůrci Babiše se v první části diskuse se několikrát překřikovali. Na větu protestujícího „Už těch keců bylo dost!" reagoval podporovatel premiéra větou „Těch vašich keců už bylo dost". Při demonstraci před Slavií drželi protestující transparenty s hesly Babiši, sestry a učitelé potřebují přidat. Zdaň své korunové dluhopisy nebo 'Kdy přestaneš lhát a krást, Bureši?, skandovali i Bureše do koše! Pořadatelé demonstrace kritizovali i návrat komunistů k moci.

Spoluorganizátor demonstrace Tomáš Trantina, předseda českobudějovické organizace TOP 09, dnes ČTK řekl, že protest je zaměřený proti Babišovi a vládě v demisi. Babiš podle něj vládnout sám a ovládnout veškeré bezpečnostní složky, aby si zajistil beztrestnost a zastavil stíhání za každou cenu. Babiš čelí trestnímu stíhání pro podezření z dotačního podvodu kvůli sporné dotaci na farmu Čapí hnízdo.

Babiš je v Jihočeském kraji v den, kdy jsou po republice plánované demonstrace proti němu a jeho vládě podporované komunisty.

Témata:  Andrej Babiš České Budějovice

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy