Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pechan a Zagora z Krejčířova gangu si odpykají pět let

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Praha - Pětiletý trest pro bývalého obchodního ředitele Čepra Martina Pechana za pokus o vytunelování podniku platí. Aleš Zagora si odpyká stejně dlouhý trest za činnost v gangu Radovana Krejčíře a za padělání peněz. Verdikt Vrchního soudu v Praze je pravomocný.

Pechan a Krejčíř vytvořili fiktivní pohledávky firem Bena a Tukový průmysl Ostrava vůči Čepru za zhruba tři miliardy korun. Peníze pak v roce 2003 a 2004 vymáhali soudně, o čemž se podnik vůbec nedozvěděl. Jeden ze členů Krejčířova gangu totiž přesvědčil úřednici Čepra, aby zatajila soudní obsílky. Soudy pak domnělý nárok firem uznaly a exekuce ve státním podniku se nekonala jen díky zásahu policie.

Pechan se hájil tím, že pohledávky byly pravé. V minulosti připustil, že se s Krejčířem zná, pouze prý ale ze zhruba pěti obchodních schůzek.

Krejčířovi vrchní soud v březnu potvrdil za pokus o vytunelování Čepra a za řadu dalších činů 15 let vězení. Soudy mu souhrnný trest uložily v jeho nepřítomnosti. Uprchlý podnikatel je za mřížemi v Jihoafrické republice, kde si odpykává 35 let za obchodování s drogami a pokus o vraždu. 

Témata:  Martin Pechan Radovan Krejčíř Čepro soudy

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy