reklama

„Na radnici pohané, zvykejte si křesťané. Kdyby Werich toto viděl, za herce by se dost styděl. Hloupá husa na provázku, zabila jste Boží lásku. Náš trpitel na kříži smutně všemu přihlíží. Moravo, už zvedni hlas, zachraň víru, nastal čas,“ pěje Žižková, který se proslavila „hity“ jako Já volím SPD. Ještě předtím nazpoívala píseň proti migrantům Evropo, dýchej.

zdroj: YouTube

Její příspěvek k diskuzi o divadelní hře Naše Násilí, vaše násilí zaujal i řadu politiků. Song sdílel na sociálních sítích i poslanec ČSSD Jan Chvojka. „Máme tady nový hit!“ okomentoval výtvor Žižkové.

„Skutečné umění vrací úder: Olívie na provázku - tohle by mohl kardinál Duka nechat zařadit na prominentní místo do kancionálu,“ rýpnul si někdejší poslanec za hnutí ANO a bývalý rektor Masarykovy univerzity Jiří Zlatuška.

A poměrně ostré reakce vyvolala skladba i mezi diskutujícími na sociálních sítích. „Minule jela Olivie Žižková okolo statného Valacha a potkala Palacha. Dneska říká, že by se Werich styděl, kdyby Husu na provázku viděl. Ta Olivie, to je stroj na písničky,“ divil se jeden z uživatelů na twitteru.

Dalším se nelíbí, že si v písni bere do úst spisovatele Jana Wericha. „Jen pro otrlé! Olívie Žižková zase boří hitparády. Tentokrát spekuluje nad tím, co by si Werich pomyslel o hře Naše násilí, vaše násilí. Myslím, že taková spekulace je mimo mísu. Werich byl provokatér a neměl v lásce pravicové extrémisty,“

„Po incidentu, který se stal v tom divadle, mi moje textařka poslala text a rozhodla jsem se to hned zhudebnit, dokud je to aktuální. Stejně jsem už zaškatulkovaná jako rasistka a xenofobka,“ přiznala pro idnes.cz Žižková.