Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Paroubek zpět v politice? Hamáček podpořil jeho kandidaturu

Jiří Paroubek /NS-LEV21/
Jiří Paroubek /NS-LEV21/
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Předseda ČSSD Jan Hamáček navrhne předsednictvu strany, aby schválilo kandidaturu expremiéra Jiřího Paroubka jako kandidáta do Senátu.

"Probírali jsme okolnosti jeho možné kandidatury. Každý kandidát musí být schválen předsednictvem strany. Budu navrhovat předsednictvu, abychom schválili jeho kandidaturu jako nezávislého s podporou sociální demokracie," uvedl Hamáček. Podotkl, že Paroubek má v Ostravě silnou podporu. Soudí, že má ostravským voličům co nabídnout.

S Paroubkem jako kandidátem v podzimních volbách do horní komory přišla ostravská ČSSD. Paroubek by mohl kandidovat se volebním obvodě 71 Ostrava-město. V květnu uvedl, že na podzim zváží případný vstup do ČSSD. Jako hlavní téma vnímá v Ostravě bytovou problematiku a nedostatek sociálních bytů. Zaměřit by se chtěl také na ochranu životního prostředí a dopravní infrastrukturu.

Z ČSSD Paroubek vystoupil v říjnu 2011 a založil stranu Národní socialisté - levice 21. století (LEV 21), která ve volbách neuspěla. Z politiky odešel v roce 2014, když skončil v čele LEV 21. Tehdy se rozhodl věnovat rodině, podnikání, akademické činnosti a veřejně prospěšným činnostem.

Témata:  Jiří Paroubek Jan Hamáček Sociální demokracie (SOCDEM)

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy