Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie vyvrátila alibi muže, který napadl Kvitovou. Má důkazy, že byl v jejím bytě

Kvitova, Petra
Kvitova, Petra
Foto: Australianopen.com

Prostějov - Muž podezřelý z útoku na tenistku Petru Kvitovou byl v jejím bytě, tvrdí policie. Kriminalisté našli dvakrát shodu u pachových stop v bytě Kvitové a pachových stop podezřelého, který je ve vazbě.

Útočník se 20. prosince 2016 vetřel ke Kvitové do bytu a tenistku při potyčce vážně pořezal na levé ruce, v níž drží raketu. Kvitová se podrobila komplikované operaci šlach všech prstů a několika nervů v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou.

Obviněný muž podle České televize pochází z Brna, kde také bydlí, a je mu kolem 30 let. Původně se spekulovalo, že je zhruba padesátiletý. Policie jej prověřovala už v lednu 2017 jako podezřelého, tehdy měl ale alibi, které se nyní policistům podařilo rozbít. 

Napadení Kvitové olomoucká krajská policie vyšetřovala jako vydírání, loni v listopadu ho odložila a letos jej znovu otevřel útvar policejního prezidia. Muž byl zadržen v květnu a skončil ve vazbě. Za zločin vydírání hrozí pět až 12 let vězení. Nyní čeká tenistku rekognice, kdy bude pachatele poznávat mezi jinými muži.

Témata:  Petra Kvitova Prostějov krimi

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy