Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pohlreich je otřesen sebevraždou jeho kolegy Bourdaina: Odešel zástupce staré školy

Kuchyně, ilustrační fotografie
Kuchyně, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Americký šéfkuchař Anthony Bourdain spáchal v pátek ve Francii sebevraždu, bylo mu 61 let. Zdeněk Pohlreich o něm říká, že byl představitelem staré školy a také výborným vypravěčem.

Bourdainovo tělo našel v hotelovém pokoji jeho francouzský přítel Eric Ripert, spolumajitel a šéfkuchař vyhlášené restaurace Bernardin. Podle americké televizní stanice CNN Bourdain natáčel další díl své reality show z Neznámých končin. Bourdain byl hlavním konkurentem známého britského šéfkuchaře Gordona Ramsaye.

"Určitě je na světě spousty lepších kuchařů, než byl Tony Bourdain. Ale jako vypravěč bude nenahraditelný a jeho postoje a názory jsou pro mne osobně platné navždy," sdělil dnes Pohlreich ČTK. "Odešel další z představitelů staré školy. Raymond Chandler of Gastronomy, chtělo by se říci," poznamenal.

Pohlreich podle svých slov Bourdaina sice příliš neznal, ale měl příležitost s ním osobně mluvit. "Je obdivuhodné , že v naší době plné pochybné umělé inteligence, umělých hvězd s blíže neurčeným pohlavím, skandálech na objednávku a spoustou mediálního marastu dokázal prorazit někdo, kdo prostě jen popsal věci tak, jak doopravdy jsou," soudí český šéfkuchař.

Témata:  Zdeněk Pohlreich Anthony Bourdain

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:01

Počet mrtvých v Pásmu Gaz překročil 34 tisíc

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy