Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie ukončila nelegální technoparty u Jablonce

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Jablonec nad Nisou - Policie ukončila nelegální technoparty u Jablonce nad Nisou. Majitel pozemku - Lesy České republiky - akci nepovolil. Zhruba 60 lidí se tam sjelo včera, dnes ráno po výzvě policie začali odjíždět. Některým z nich hrozí pokuta.

Policisté ukončili údajnou oslavu narozenin s produkcí hudby nejen kvůli tomu, že se uskutečnila bez povolení majitele pozemku, ale také kvůli bezpečnosti účastníků i ostatních lidí v okolí. 

Někteří řidiči motorových vozidel nemohli odjet hned, protože byli pod vlivem alkoholu nebo drog. "Takové šoféry jsme samozřejmě do silničního provozu nepustili," uvedla mluvčí krajských policistů Ivana Baláková. Odpoledne zůstávaly podle ní na místě jen posádky dvou aut, jejichž řidiči čekali na vystřízlivění.

Řidičům, kteří se svými vozy parkovali v lese, hrozí za porušení lesního zákona pokuta do výše 50.000 korun. 

Na přelomu dubna a května se u Liberce konala mnohem delší a masovější Technoparty Czarotek Free Party, které se zúčastnilo kolem 7000 lidí. Hluk z 25 hudebních systémů pět dní obtěžoval obyvatele blízkého i vzdálené okolí. Konala se na soukromém pozemku se souhlasem majitele. Obešla se bez vážnějších deliktů. Organizátoři se dopustili jen přestupků proti veřejnému pořádku.

Témata:  technoparty Liberecký kraj

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:38

Mrazivé noční počasí až do odvolání. Výstraha platí téměř pro celou zemi

Mrazivým počasím začne i nadcházející týden, do jehož začátku zbývá pár hodin. Teploty budou v noci klesat pod nulu téměř na celém území republiky, platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy